Bekijk
Eerdere winnaars van FD Gazellen, De Sterkste Schakel Rijnland & EY Entrepreneur of The Year.

Gemeente Horst aan de Maas

De belevingswereld van zwemmende kinderen uitbreiden met een unieke mascotte.

Volledig nieuwe mascotte ontwikkelen

Unieke mascotte verbetert de zwembeleving van kinderen

Toen Gemeente Horst aan de Maas besloot om over te stappen naar SERA Dataduiker, kwamen zij te weten dat we ook mascottes ontwikkelen, geheel in de stijl en naar wens van de organisatie. Direct zagen ze de potentie om het pinguïnbeeld dat in hun zwembad staat, om te laten toveren tot hun unieke, eigen mascotte. Maar: de nieuwe mascotte moest wel een levendige en kindvriendelijke uitstraling krijgen.

We trokken al onze creativiteit uit de kast om de pinguïn tot leven te brengen. Zo creëerden we Pom de Pinguïn, uiteraard inclusief bijpassende achtergronden. Je herkent Pom onder meer aan zijn kleurrijke zwembroek, gebaseerd op de huisstijlkleuren van de Gemeente Horst aan de Maas. En met zijn grote, vriendelijke ogen en speelse houding, verovert hij de harten van jong en oud.

Daarna was het tijd om aan de slag te gaan met het zwempaspoort en de bijbehorende stickers. Gemeente Horst aan de Maas werkt bij de zwemlessen met niveaus vernoemd naar kleuren en beestjes, zoals ‘gele eendjes’ en ‘groene kikkers’. Deze diertjes hebben we ook een opfrisbeurt gegeven, zodat ze helemaal in lijn zijn met de nieuwe mascotte. Zo beleeft Pom zijn zwemavontuur niet alleen, maar samen met zijn dierenvriendjes.

Sinds de livegang van Gemeente Horst aan de Maas met SERA Dataduiker, schittert Pom ook in het design van het Leerlingvolgsysteem en de zwemles gerelateerde e-mailtriggers. Ze waren zelfs zo enthousiast over hun nieuwe mascotte, dat ze ook andere delen van het zwembad hebben laten bestickeren. Dat maakt de zwemlessen tot één grote belevenis voor kinderen.

Administratief Medewerker, Gemeente Horst aan de Maas

"SERA heeft ons zwembad een nieuwe boost gegeven. We hebben vanaf nu een nieuwe inwoner in ons zwembad dankzij SERA, mascotte Pom de Pinguïn. We zijn hier zo enthousiast over dat Pom helemaal terugkomt in onze totale huisstijl van het zwembad!"

- Bart Emonds

Administratief Medewerker, Gemeente Horst aan de Maas

Vragen over deze case?

We zouden uren over deze uitdagende case kunnen vertellen, maar dan zou deze pagina veel te lang worden. Mocht je nog vragen hebben over deze case, dan kun je contact met ons opnemen. We vertellen je graag alles wat je wilt weten!

Gecertificeerd in kwaliteit

Onze producten en diensten ontwikkelen wij aan de hand van de modernste richtlijnen, kwalitatieve normeringen en professionele certificeringen

Digitrust ISO 27001
ISAE
Main Software 50
Google Analytics