Bekijk
Eerdere winnaars van FD Gazellen, De Sterkste Schakel Rijnland & EY Entrepreneur of The Year.

Gemeente Meierijstad

Een vernieuwde mascotte om de zwembeleving van kinderen te verbeteren

Bestaande mascotte moderniseren

Gemeente
Meierijstad

Hoe zorg je ervoor dat kinderen met plezier naar zwemles gaan? Met een kindvriendelijke mascotte. Gemeente Meierijstad heeft Kiko de Kikker. De uitdaging? De mascotte was verouderd en er lagen ook mogelijkheden om het verhaal rondom de zwemlessen te verbeteren.

  • Redesign van de bestaande mascotte
  • Vernieuwde vormgeving van het zwempaspoort
  • Kindvriendelijke verhaallijn voor het zwempaspoort
  • Opmaak van kindvriendelijke stickers

Gemeente
Meierijstad

Een verouderde mascotte nieuw leven inblazen

Om kinderen op een leuke en speelse manier te leren zwemmen, bedacht Gemeente Meierijstad het karakter Kiko de Kikker. Kinderen zagen deze mascotte op verschillende plekken in het zwembad terug. Maar na zoveel jaar was Kiko, inclusief het bijbehorende zwempaspoort, toe aan vernieuwing.

Belangrijk was dat de nieuwe versie van Kiko vrolijker én toegankelijker zou worden. Daarom gingen we aan de slag met een frisse en eigentijdse versie van de mascotte, één die aantrekkelijk is voor kinderen en een hoog knuffelgehalte heeft. Zo kunnen kinderen zich makkelijker met Kiko identificeren.

Zodra we de mascotte in een nieuw jasje hadden gestoken, pakten we door met de herontwikkeling van het zwempaspoort. Elk spelletje in het paspoort bedachten we opnieuw. De tekst herschreven we met de beleving van een kind in gedachten. En de stickers? Die gaven we een frisse look. Alles werkten we uit in een uniforme, vrolijke stijl. Het resultaat is een vernieuwd, tastbaar zwempaspoort met bijbehorende stickers dat Gemeente Meierijstad nu met trots uitdeelt aan alle zwemleskinderen.

Kiko, inclusief de bijbehorende achtergronden en elementen, komen overigens niet alleen terug in het zwempaspoort. De mascotte is ook te zien in de MIJN-Omgeving, het Leerlingvolgsysteem, de headers van de zwemles gerelateerde e-mailtriggers en het duikscherm tijdens de zwemlessen. Een complete zwembeleving dus. Hierdoor vinden kinderen het nu een nog groter feest om zwemles te volgen in Meierijstad.Medewerker sportaccommodatie Gemeente Meierijstad

"SERA heeft ons niet alleen geholpen met een nieuw softwaresysteem, maar ook met de gehele klantbeleving. Hier is Kiko een mooi voorbeeld van; de kinderen komen Kiko overal tegen en is hierdoor de mascotte voor de zwemlessen van Gemeente Meierijstad."

- Lynn van Zutphen

Medewerker sportaccommodatie Gemeente Meierijstad

Vragen over deze case?

We zouden uren over deze uitdagende case kunnen vertellen, maar dan zou deze pagina veel te lang worden. Mocht je nog vragen hebben over deze case, dan kun je contact met ons opnemen. We vertellen je graag alles wat je wilt weten!

Gecertificeerd in kwaliteit

Onze producten en diensten ontwikkelen wij aan de hand van de modernste richtlijnen, kwalitatieve normeringen en professionele certificeringen

Digitrust ISO 27001
ISAE
Main Software 50
Google Analytics