Bekijk
Eerdere winnaars van FD Gazellen, De Sterkste Schakel Rijnland & EY Entrepreneur of The Year.

Drie grote livegangen met SERA Dataduiker

12-06-2023 4 min leestijd

Ontdek hoe drie toonaangevende organisaties efficiënter gaan werken door SERA Dataduiker.

Drie toonaangevende organisaties in de sport- en zwembadbranche zijn onlangs live gegaan met recreatiesoftware Dataduiker, een product van SERA Business Design. Het gaat om Sportservice Veenendaal in Veenendaal, Bres Accommodaties in Hoeksche Waard en Sport050 in Groningen.

Met Dataduiker komen alle systemen samen in één gebruiksvriendelijk pakket. Van kassasysteem, leerlingvolgsysteem, geïntegreerde website en online ticketverkoop tot aan toegangscontrole, planning & verhuur, administratie en Marketing Automation – Dataduiker laat alle processen naadloos in elkaar overlopen. Automatiseren van A tot Z dus.

Het stroomlijnen van deze processen betekent dat sportbedrijven en zwembaden kunnen transformeren tot een efficiënte organisatie. Dit biedt tijd en ruimte om de focus te verschuiven naar de zaken die écht belangrijk zijn. En dat is precies waar Sportservice Veenendaal, Bres Accommodaties en Sport050 naar op zoek waren.

Sportservice Veenendaal

Sinds woensdag 31 mei draait Sportservice Veenendaal volledig op Dataduiker. “Met oog voor onze gasten kijken we bij Sportservice Veenendaal elke dag weer waar het beter kan. Deze mentaliteit herkennen wij ook bij SERA”, vertelt Frank Hafkamp, directeur van Sportservice Veenendaal.

Om ervoor te zorgen dat Sportservice Veenendaal zich kan focussen op het stimuleren van sport en bewegen in Veenendaal, maken zij gebruik van alle Dataduiker modules. In de hal van het zwembad vinden bezoekers bovendien een kioskverkooppunt. Daarnaast ontwikkelden we een nieuwe website voor Sportservice Veenendaal. De website moest net zo dynamisch zijn als Sportservice Veenendaal zelf. Dat heeft geresulteerd in een website waar beweging wordt gecreëerd met speelse lijnen en unieke animaties.

Voor de toegangscontrole bij Sportservice Veenendaal zochten we de samenwerking met PASS toegangssystemen, expert in levering, installatie en onderhoud van toegangssystemen op maat. “Voor de verhuur van accommodaties bouwden we een koppeling met Dataduiker. En die integratie gaat best ver”, stelt Gerard ter Veen, eigenaar van PASS toegangssystemen. “Vanuit Dataduiker worden alle verhuurmomenten met verhuurtijden in ons systeem gezet. Wij doen daarna de afhandeling. Dit zorgt ervoor dat beheerders met een app de deuren kunnen openen waar zij recht op hebben. Een beheerder hoeft hierdoor dus niet meer naar de locatie toe te gaan. Alles wordt op afstand geregeld.”

Hafkamp: “De implementatie van Dataduiker zorgt voor een enorme ontwikkeling in onze dienstverlening. Waar in het verleden elke gast naar de balie moest komen, kunnen onze gasten nu thuis eenvoudig zelf producten boeken. De nieuwe website is daarbij een mooie basis. SERA is flexibel en komt afspraken na. Met de implementatie van dit systeem hebben we hele mooie stappen gemaakt en kijken we vooruit om hierop onze dienstverlening verder te verbeteren.”

Bres Accommodaties

Sinds maandag 5 juni draait Bres Accommodaties volledig op Dataduiker. Als belangrijke gastheer in de Hoeksche Waard zorgen zij voor betaalbaar en kwalitatief maatschappelijk vastgoed voor alle inwoners binnen hun verzorgingsgebied. Hieronder vallen onder meer Recreatieoord Binnenmaas, Zwembad de Wellen, Restaurant Binnenmaas en Sportcentrum de Boogerd. Om een efficiëntieslag te maken met hun organisatie, stapte Bres Accommodaties over naar SERA Dataduiker.

Ernst-Jan Klein, directeur – bestuurder van Bres Accommodaties, licht toe: “Ons vorige systeem was verouderd. Daarom moesten we overstappen naar een nieuwe partij. Tegelijkertijd lagen er plannen voor een nieuwe website, als overkoepelend platform voor onze verschillende entiteiten. SERA bleek voor ons de juiste partij om deze twee processen, backoffice en front, optimaal bij elkaar te brengen.”

Bres Accommodaties maakt gebruik van alle Dataduiker modules, inclusief de verhuurmodule en de online MIJN Verhuur-Omgeving. Bovendien ontwikkelden we een nieuwe website voor Bres Accommodaties, compleet op maat gemaakt. Dit heeft geresulteerd in een website waar visueel onderscheid is gemaakt tussen de zwembaden, Recreatieoord Binnenmaas en Bres Accommodaties in het algemeen. Daarnaast brachten we segmentaties aan in de Marketing Automation flow voor Recreatieoord Binnenmaas en algemene e-mails van Bres Accommodaties.

Met de implementatie van recreatiesoftware Dataduiker is Bres Accommodaties klaar voor de toekomst. Klein: “Het was een intensief en soms complex traject, maar we kijken terug op een prettige samenwerking. Met het eindresultaat maken we een grote stap vooruit, onder andere als het gaat om onze online zichtbaarheid en het gebruiksgemak voor onze klanten.”

Sport050

Sinds woensdag 7 juni draait Sport050 volledig op Dataduiker. Als hét platform voor bewegend Groningen willen zij graag meegaan met de tijd én een goede service bieden aan hun klanten. Daarom implementeerden we voor Sport050 alle Dataduiker modules, inclusief een MIJN-Omgeving. Door in te loggen via mijn.sport050.nl, kunnen bezoekers toegangskaartjes kopen of hun abonnement verlengen voor de zwembaden en ijsbanen. Voor zowel zwem- als schaatslessen is het bovendien mogelijk om direct in te schrijven op een lesgroep. Daarnaast kunnen bezoekers via de MIJN-Omgeving ook een sportaccommodatie huren.

Met Dataduiker beschikt Sport050 nu dus over één systeem voor zowel het reserveren van sportaccommodaties als voor de toegang van zwembad De Parrel, het Helperzwembad, Openluchtbad de Papiermolen, zwembad Kardinge en de ijsbanen en sportruimtes in Sportcentrum Kardinge. Voor al deze locaties wordt ook rekening gehouden met het beveiligen van (vertrouwelijke) informatie, iets waar Sport050 hoge eisen aan stelt. Wij garanderen deze veiligheid met de volgende certificaten: ISO 27001 norm, ISAE 3402 en de BIO standaard.

Bovendien kunnen alle bezoekers naar binnen met een QR-code, zowel voor losse producten als voor abonnementen. Gebruiken ze liever een pas om binnen te komen? Dan is dat natuurlijk ook mogelijk. In combinatie met de MIJN-Omgeving kunnen bezoekers dus alles volledig zelf afhandelen. Met al deze nieuwe, toekomstbestendige functionaliteiten kan Sport050 zich concentreren op hun doel: Groningers motiveren, activeren en inspireren voor sport en bewegen & ze wegwijs te maken in het Groningse sportaanbod.

Verlopen de processen binnen jouw sportbedrijf of zwembad nog niet gestroomlijnd? Neem vooral contact op met SERA Dataduiker via info@dataduiker.nl of +31 172 473 430. We sparren graag!

Geschreven door

Cindy de Lange info@sera.nl 0172 473 430 Neem contact op
afbeelding contactpersoon

Gecertificeerd in kwaliteit

Onze producten en diensten ontwikkelen wij aan de hand van de modernste richtlijnen, kwalitatieve normeringen en professionele certificeringen

Digitrust ISO 27001
ISAE
Main Software 50
Google Analytics