Bekijk
Eerdere winnaars van FD Gazellen, De Sterkste Schakel Rijnland & EY Entrepreneur of The Year.

Van stagiair tot partner: de groei van Jasper bij SERA

19-06-2024 4 min leestijd

We nemen je mee in het verhaal van Jasper, die bij ons begon als stagiair en uitgroeide tot partner en technisch directeur.

Mensen de kans geven om zich te ontwikkelen binnen het bedrijf. Daar hechten we bij SERA Business Design veel waarde aan. Wie deze kans met beide handen aangreep? Dat is onze collega Jasper den Neijsel. Tien jaar geleden begon hij bij SERA als stagiair, maar door hard werk en toewijding vervult hij nu als partner en technisch directeur een sleutelpositie binnen het bedrijf. Welke stappen heeft Jasper gezet om te komen waar hij nu is?

Jasper startte zijn avontuur bij ons in 2014 als stagiair. Voor zijn opleiding Communicatie en Multimedia Design was hij op zoek naar een afstudeerstage, en die vond hij bij SERA. “Via via kende ik een aantal mensen die bij SERA werkten. Het leek me een tof bedrijf om voor te werken, vooral ook omdat ik het idee had dat ik er veel kon leren“, herinnert Jasper zich. “Toen ik een keer bij eigenaar Machiel van der Schoot thuis was, zag ik een kans en vroeg ik of SERA een afstudeerstage voor mij had. Niet veel later kon ik langskomen en was het geregeld. En je ziet het: nu, tien jaar later, werk ik hier nog steeds.”

Partner en technisch directeur

Na zijn afstudeerstage bleef Jasper bij ons werken. Hij werd een onmisbaar onderdeel van ons team. Jasper vertelt: “Ik begon met het bouwen van websites en webshops. Later hielp ik Machiel met SERA ERP en beantwoordde ik kleine helpdeskvragen, loste serverproblemen op en beheerde de servers. Ook ging ik mee naar klanten. Als ik nu op die periode terugkijk, was ik echt nog een beginner omtrent contact met klanten en het implementeren van software. Gelukkig heb ik in die tijd veel mogen leren van Machiel over deze processen.”

In de periode die volgt, maakt Jasper een grote groei door en vervult hij verschillende rollen. “Ik heb gewerkt als full-stack developer, wat betekent dat je zowel bezig bent met het visuele plaatje aan de voorkant als de database aan de achterkant”, legt Jasper uit. Op een gegeven moment vertrok één van de partners van SERA. “In overleg stapte ik in dat gat als head of development. Dit betekende dat ik plotseling een team van developers onder mij had, terwijl ik helemaal geen managementervaring had. Dat was wel even wennen. Gelukkig kon ik terugvallen op de ervaring in leiderschap van Bas, commercieel directeur bij SERA.”

Jasper is vier jaar lang head of development geweest. Ruim drie jaar geleden kreeg hij de kans om in te stappen als partner en technisch directeur. Hoe dat zo gekomen is? “Dat is eigenlijk wel een grappig verhaal”, lacht Jasper. "Op een willekeurige zaterdag fietste ik door de Stationsstraat in Alphen aan den Rijn, waarschijnlijk was ik onderweg naar de sportschool. Toen zag ik Machiel wandelen. Hij riep me en wilde wat vragen. Ik dacht meteen: er is een probleem op werk wat opgelost moet worden. Maar niets was minder waar. Midden op straat, terwijl ik nog op mijn fiets zat, vroeg Machiel of ik wilde instappen als partner. Dat ik gevraagd werd voor de functie is echt één van mijn persoonlijke hoogtepunten.”

In zijn rol als partner en technisch directeur draagt Jasper veel verantwoordelijkheden, en hij waardeert enorm het geweldige team dat hem hierin ondersteunt. “Ik ben onder andere verantwoordelijk voor het securitybeleid en ISO27001 en ISEA3402. Gelukkig heb ik een goed team om mij heen die mij hierin kan ondersteunen. Ze hechten veel waarde aan verantwoordelijkheden, dit geeft het team het gevoel van commitment en daarbij is het resultaat beter dan wanneer je alles zelf doet."

Verandering en groei

In de jaren dat Jasper bij SERA werkt, is er veel veranderd. “Ik heb de groei van het bedrijf van heel dichtbij meegemaakt. In een korte periode gingen we van een soort startup naar een serieuze organisatie met een marketing-, design- en consultancyafdeling erbij. Wat ik leuk vind om te zien is dat het bedrijf nog steeds laagdrempelig is, ondanks de flinke groei die we hebben doorgemaakt. Het DNA van SERA is door de jaren heen ook hetzelfde gebleven: personeel staat nog steeds op plek één en klanten zien we nog steeds als partners.”

Een mijlpaal voor Jasper was de ontwikkeling van SERA Dataduiker en SERA Datawijzer en de vernieuwingen in de ERP. “Eén van de hoogtepunten van de afgelopen tien jaar was de beslissing om ons te gaan richten op productontwikkeling. Zo ontwikkelden we SERA Dataduiker, een softwareproduct voor zwembaden, sportbedrijven, gemeenten en sportcampussen. We hebben hier heel veel tijd in gestoken. Het ging met vallen en opstaan, maar zo kwamen we er wel achter dat dit de koers is die we aan wilden houden voor ons bedrijf. SERA Dataduiker is dan ook een product waar ik enorm trots op ben."

Een voortdurende leerschool

Voor Jasper is werken bij SERA altijd uitdagend en afwisselend. “Er is geen enkele dag saai bij SERA. In de afgelopen tien jaar heb ik me geen moment verveeld. Elke dag brengt nieuwe inzichten en leermomenten met zich mee. Het is eigenlijk een voortdurende leerschool. Of het nu gaat om technische uitdagingen of mijn huidige rol, er is altijd genoeg werk te doen. Zo weet ik inmiddels dat het belangrijk is om regelmatig even stil te staan en onze projecten te evalueren, omdat het analyseren van wat er goed en fout ging je in een continu verbeterproces brengt. Op die manier kunnen we leren van onze ervaringen en ze gebruiken om in de toekomst nog beter te presteren.”

Dit past volgens Jasper ook bij de manier van werken bij SERA. “We leggen de lat voor onszelf altijd hoog. Het team wil hier altijd vol gas gaan en weet dat achteroverleunen en niet continu investeren en innoveren stilstand betekent. Dat brengt soms gezonde druk met zich mee, maar levert uiteindelijk wel het beste resultaat en de meeste voldoening op”, vertelt Jasper. “Ik vind het ook mooi om te zien dat elk team zich verantwoordelijk voelt, met het idee ‘als het met het bedrijf goed gaat, dan gaat het goed met mij’. En niet te vergeten: we blijven onze producten doorontwikkelen en leuke activiteiten doen samen met collega's. Dit zijn aspecten die ik sinds mijn start bij SERA heb ervaren en nog altijd opgaan. Als je het aan mij vraagt zijn dat mooie én belangrijke dingen.”

Geschreven door

Merel Koning Info@sera.nl 0172 473 430 Neem contact op
afbeelding contactpersoon

Gecertificeerd in kwaliteit

Onze producten en diensten ontwikkelen wij aan de hand van de modernste richtlijnen, kwalitatieve normeringen en professionele certificeringen

Digitrust ISO 27001
ISAE
Main Software 50
Google Analytics