Bekijk
Eerdere winnaars van FD Gazellen, De Sterkste Schakel Rijnland & EY Entrepreneur of The Year.

Waarom een volledig cashless betaalsysteem de toekomst is

27-02-2023 3 min leestijd

Een cashless betaalsysteem voor jouw zwembad of sportbedrijf? SERA Dataduiker heeft de oplossing!

Cashless betalen wordt steeds populairder. Van bioscopen en evenementen tot aan winkels. Lang niet overal kun je meer met contant geld betalen. Deze trend zet ook door bij zwembaden en sportbedrijven, zo weten we uit ervaring. Steeds meer zwembaden en sportbedrijven maken de overstap naar volledig cashless betalen of tonen hier interesse in. En gezien de vele voordelen van cashless betalen, staan we daar niet van te kijken.

1. Wat is cashless betalen?
2. Efficiënter en veiliger werken
3. Hogere omzet genereren
4. Cashless met SERA Dataduiker

1. Wat is cashless betalen?

Cashless betalen, ook wel cashloos betalen, houdt in dat je betaalt zonder gebruik te maken van contant geld. Dus geen portemonnee vol met briefgeld en muntjes, maar betalen met je pinpas. Tegenwoordig kun je op veel verschillende manieren cashless betalen. Sterker nog, contactloos betalen en betalen via een mobiele betaalapp zijn voor veel mensen de norm geworden.

Meerdere zwembaden die draaien op de software van Dataduiker zijn inmiddels volledig cashless. Eén van deze zwembaden is Gemeente Meierijstad. Toen zij de overstap maakten naar onze Dataduiker-software, besloten ze afscheid te nemen van contante betalingen. Sindsdien kun je bij hun zwembaden alleen nog cashless betalen. En dat werd goed ontvangen, zowel door het personeel als de bezoekers.

2. Efficiënter en veiliger werken

Door bezoekers zoveel mogelijk online of via een betaalzuil kaartjes te laten kopen, kun je jouw personeel efficiënter inzetten. Contant geld brengt namelijk meer handelingen met zich mee. Denk aan het aannemen, verwerken en tellen van geld. Bij cashless betalen voorkom je niet alleen menselijke fouten, maar hoef je ook geen rekening te houden met teruggave van wisselgeld. Hierdoor verhoog je direct de transactiesnelheid. Een kassamedewerker wordt zo een gastvrouw of gastheer die volledig kan focussen op de klantbeleving.

Wanneer jouw zwembad of sportbedrijf niet beschikt over contant geld, verlaag je ook het risico op diefstal of een mogelijke overval. Daarnaast kan het voor bezoekers een veilig gevoel geven dat ze niet meer met contant geld over straat hoeven. Maar denk ook aan veiligheid op het gebied van hygiëne. Tijdens de coronapandemie riepen veel winkels en bedrijven bijvoorbeeld op om zo min mogelijk met contant geld te betalen. Sommige locaties accepteerden zelfs helemaal geen contant geld meer. Bij meerdere winkels en bedrijven wordt dat voortgezet.

3. Hogere omzet genereren

Of je met de introductie van volledig cashless betalen in je zwembad bang moet zijn dat bezoekers minder geld uitgeven? Nee, zeker niet. Cijfers wijzen uit dat je hierdoor geen omzet misloopt. Sterker nog, Gemeente Meierijstad ziet juist dat bezoekers sneller en makkelijker geld uitgeven nu ze alleen kunnen pinnen. Mensen associëren pinnen namelijk minder met geld uitgeven. En niet te vergeten: je portemonnee is op een gegeven moment leeg, terwijl je een pinpas of de betaalapp op je telefoon altijd op zak hebt.

4. Cashless met SERA Dataduiker

SERA Dataduiker beschikt over alle mogelijke middelen om zwembaden en sportbedrijven te kunnen voorzien van een volledig cashless betaalsysteem. Zo bieden we online ticketverkoop, wat direct verbonden is aan de administratie, het leerlingvolgsysteem en het reserveringssysteem. Maar denk ook aan een betaalzuil (kiosk) waar bezoekers zelf tickets of abonnementen aan kunnen schaffen en direct kunnen afrekenen. Zelfs retourpinnen is hierbij mogelijk. Dat maakt contant geld overbodig. 

Benieuwd naar de mogelijkheden van cashless betalen voor jouw zwembad of sportbedrijf? Ontdek de mogelijkheden van Dataduiker en plan een demo in door te mailen naar info@dataduiker.nl.

Geschreven door

Cindy de Lange info@sera.nl 0172 473 430 Neem contact op
afbeelding contactpersoon

Gecertificeerd in kwaliteit

Onze producten en diensten ontwikkelen wij aan de hand van de modernste richtlijnen, kwalitatieve normeringen en professionele certificeringen

Digitrust ISO 27001
ISAE
Main Software 50
Google Analytics