Bekijk
Eerdere winnaars van FD Gazellen, De Sterkste Schakel Rijnland & EY Entrepreneur of The Year.

Alphens.nl

De succesformule voor een lokaal platform

Van nieuws, vacatures en evenementen tot aan restaurants, winkels en bedrijven - hoe gaaf zou het zijn om een platform te hebben waar je alles over je woonplaats kan vinden? SERA bedacht daarvoor een nieuwe formule en rolde deze uit in Alphen aan den Rijn. En dat bleek een succes. Wat deed SERA precies?

  • Creatie website waar alle content samenkomt (nieuws, events, advertorials en vacatures).
  • Technische ontwikkeling van een slim softwaresysteem om onderling content te delen.
  • Inzet van sterke accountmanagers voor verbinding met inwoners en ondernemers.

Slimme software als basis

Er waren talloze online en offline initiatieven in Alphen aan den Rijn, wat de informatievoorziening voor de Alphenaar alleen maar ingewikkelder maakte. Zo kwamen wij op het idee voor Alphens.nl, een internetplatform met relevante content voor Alphenaren.

Vanaf het begin was duidelijk dat Alphens.nl meer moest worden dan een website waar nieuws op gepubliceerd zou worden. Het moest een internetplatform worden waar alles wat in Alphen aan den Rijn gebeurt én nog gaat gebeuren samenkomt. We creëerden daarom een website waar nieuws, advertorials, een agenda met evenementen en activiteiten, bedrijfspagina’s, vacatures en ticketverkoop voor lokale evenementen bij elkaar werden gebracht. Al deze elementen zijn gecombineerd in één slim softwaresysteem.

SERA-website-1296pxbreed-AlphensNL-SOFTWARE-1.png

Naast de ontwikkeling van software, moet het concept natuurlijk ook overgebracht worden op inwoners en ondernemers. Een belangrijke schakel daarin zijn onze accountmanagers. Samen zorgen zij ervoor dat lokale bedrijven en initiatieven hun weg vinden naar Alphens.nl en dat het bereik van deze organisaties vergroot wordt.

  • Wij ontwikkelen uiteraard ook alle designs die uit de koker van Alphens.nl komen. Benieuwd wat we deden? Lees hier meer >
    SERA-website-1296pxbreed-AlphensNL-SOFTWARE-2.png

Verbinden, winst maken en verspreiden

Het resultaat mag er wezen. Alphens.nl is de afgelopen jaren niet alleen uitgegroeid tot hét internetplatform voor Alphen aan den Rijn, maar is bovendien één van de weinige internetplatforms in Nederland die elke maand winst weet te maken. Door universiteiten is zelfs onderzocht hoe Alphens.nl dat doet. En het succes stopt daar niet. De afgelopen jaren is de formule succesvol uitgerold naar andere plaatsen, waaronder in Amstelveen, Uithoorn, Leiden en sinds 2022 ook in Gouda. Slimme software in combinatie met een sterk team loont dus!

 

SERA-website-1296pxbreed-AlphensNL-SOFTWARE-3.png

 

Accountmanager, Alphens.nl

“Ik geloof in de kracht van Alphens.nl. Daarom zorg ik ervoor dat klanten ons weten te vinden én tevreden zijn. De beste samenwerking is er immers één die voor beide partijen goed voelt en die beiden iets oplevert. Om dat te bereiken staan we nooit stil”

- Jur Bannenberg

Accountmanager, Alphens.nl

 

Vragen over deze case?

We zouden uren over deze uitdagende case kunnen vertellen, maar dan zou deze pagina veel te lang worden. Mocht je nog vragen hebben over deze case, dan kun je contact met ons opnemen. We vertellen je graag alles wat je wilt weten!

 

Gecertificeerd in kwaliteit

Onze producten en diensten ontwikkelen wij aan de hand van de modernste richtlijnen, kwalitatieve normeringen en professionele certificeringen

Digitrust ISO 27001
ISAE
Main Software 50
Google Analytics