Bekijk
Eerdere winnaars van FD Gazellen, De Sterkste Schakel Rijnland & EY Entrepreneur of The Year.

Leerling
Volgsysteem

Het Leerlingvolgsysteem van SERA Dataduiker geeft inzicht in de lessen, aanwezigheid en ontwikkeling van leerlingen. Dat is handig voor docenten, ouders én zwemcoördinatoren.

  • Verschillende portalen voor docenten, coördinatoren en ouders
  • Realtime inzicht in de vorderingen van leerlingen
  • Automatische en ad-hoc communicatie met ouders per e-mail
  • Volledig aanpasbaar met verhaallijnen en zwemlesconcepten

Plan een demo in

Leerling
Volgsysteem

Leerlingvolgsysteem voor ouders en kinderen

Via het Leerlingvolgsysteem blijven ouders en/of verzorgers op de hoogte van alles rondom de zwemlessen van hun kind(eren). Een persoonlijke online omgeving stelt hen in staat om hun eigen gegevens te beheren en per kind de voortgang en positie op de wachtlijst in te zien. Ook kunnen zij via deze weg het lesrooster inzien, incidentele afwezigheid doorgeven en inhaallessen inplannen.

Een speciale kindvriendelijke weergave van het Leerlingvolgsysteem behoort ook tot de mogelijkheden. Deze versie toont de voortgang van kinderen op een speelse en positieve manier. Denk aan foto’s, video’s, (voorlees)verhaaltjes en stickers over de verschillende vaardigheden. Zo breid je de belevingswereld van zwemleskinderen uit.

Leerlingvolgsysteem voor medewerkers

Het Leerlingvolgsysteem geeft docenten en zwemcoördinatoren inzicht in de lessen, aanwezigheid en ontwikkeling van leerlingen.

Als docent beoordeel je leerlingen gewoon vanaf de waterkant via een tablet of telefoon. Je houdt eenvoudig bij welk niveau een leerling heeft en verplaatst ze snel naar een andere lesgroep. Zijn er opmerkingen over de voortgang van een leerling? Via het Leerlingvolgsysteem communiceer je hierover direct met ouders. Bovendien verloopt de aanwezigheidsregistratie automatisch via de toegangscontrole.

Ben je zwemcoördinator? Dan verplaats je eenvoudig leerlingen naar een andere groep en plan je zonder moeite docenten in op een lesgroep. Wil je cursisten oproepen? Dat doe je voortaan met een paar klikken op de knop via de geautomatiseerde oproepmodule. En om de prestaties van leerlingen en docenten te monitoren en bijzonderheden te signaleren, heb je uitgebreid inzicht in statistieken.

 

Voorbeelden uit de praktijk

Ontdek hoe SERA Dataduiker organisaties zoals die van jou heeft geholpen met het Leerlingvolgsysteem. 

Sportbedrijf Oosterhout

Met een gepersonaliseerd Leerlingvolgsysteem meer interactie creëren

Sportbedrijf Drachten

Sportbedrijf Drachten

Met een verhaallijn de online zwemprogressie van kinderen volgen

 

Veelgestelde vragen

Bekijk hier de veelgestelde vragen over ons Leerlingvolgsysteem.

Ja, binnen het Leerlingvolgsysteem van SERA Dataduiker hebben docenten de mogelijkheid om berichten achter te laten voor ouders/verzorgers van de cursisten en voor collega’s. Dit bevordert open communicatie, samenwerking en betrokkenheid. En dat komt de kwaliteit van de zwemlessen ten goede.

Ja, binnen het Leerlingvolgsysteem van SERA Dataduiker is het voor docenten, zwemcoördinatoren en ouders/verzorgers mogelijk om per niveau inzicht te krijgen in hoeveel lessen een cursist aanwezig of afwezig is geweest. Dit inzicht is cruciaal voor het volgen van de voortgang en het bieden van eventuele extra ondersteuning waar nodig. Het helpt ook bij het plannen van inhaallessen en het waarborgen van de kwaliteit van de zwemlessen.

Ouders/verzorgers hebben in het Leerlingvolgsysteem van SERA Dataduiker de flexibiliteit om zichzelf af te melden voor een les en deze gemiste les opnieuw in te plannen binnen lesgroepen die de maximale groepsgrootte nog niet hebben bereikt. De hoeveelheid inhaallessen die ingepland kunnen worden, kun je per niveau instellen.

Ja, het Leerlingvolgsysteem van SERA Dataduiker biedt de mogelijkheid aan medewerkers om de maximale groepsgrootte te overschrijden. Dit kan bijvoorbeeld nodig zijn om alle inhaallessen te accommoderen of om specifieke zwemlesbehoeften te vervullen. Het is een flexibele functie die vanzelfsprekend met zorg gebruikt dient te worden om de kwaliteit van de zwemlessen en de persoonlijke aandacht voor elke cursist te waarborgen.

De groepsindeling voor de week erna wordt elke maandag inzichtelijk. Dit geeft docenten en cursisten de tijd om zich voor te bereiden op de komende week en eventuele wijzigingen in hun planning aan te brengen.

ANDERE VRAAG?

Neem vrijblijvend contact op
afbeelding contactpersoon

 

Gecertificeerd in kwaliteit

Onze producten en diensten ontwikkelen wij aan de hand van de modernste richtlijnen, kwalitatieve normeringen en professionele certificeringen

Digitrust ISO 27001
ISAE
Main Software 50
Google Analytics