Bekijk
Eerdere winnaars van FD Gazellen, De Sterkste Schakel Rijnland & EY Entrepreneur of The Year.

Online
Vindbaarheid

Jouw website is het digitale visitekaartje van je bedrijf. Maar wat als niemand je website kan vinden? En hoe zet je meer websitebezoekers om in klanten? De module Online vindbaarheid van SERA Dataduiker is jouw routekaart naar online succes.

  • Een op maat gemaakt plan, afgestemd op jouw doelen en behoeften
  • Een strategie gebaseerd op harde data en diepgaande analyses
  • Begeleiding, ondersteuning en ontzorging door onze experts

Plan een demo in

Online
Vindbaarheid

Hét stappenplan voor jouw online succes

De module Online Vindbaarheid van SERA Dataduiker biedt jou een gestructureerd pad naar online succes. Binnen de module maken we onderscheid tussen zoekmachine optimalisatie (SEO), zoekmachine adverteren (SEA) en conversie optimalisatie (CRO). Al deze aspecten spelen een cruciale rol in het succes van jouw online vindbaarheid.

Ons advies? Begin met SEO om een solide basis te leggen, gebruik SEA om snel zichtbaarheid te krijgen, en investeer daarna in CRO om de effectiviteit van jouw website te verbeteren. Op deze manier haal je het maximale uit de online vindbaarheid van jouw website.

STAP 1: ZOEKMACHINE
optimalisatie (SEO)

Leg de basis voor langdurig online succes. Voordat je investeert in betaalde advertenties, is het cruciaal om ervoor te zorgen dat jouw website geoptimaliseerd is voor zoekmachines. Dit is de fundering waarop jouw online aanwezigheid wordt gebouwd. SEO zorgt voor een gestage stroom van organisch verkeer door jouw website zichtbaar te maken in de zoekresultaten voor relevante zoekopdrachten. Dit is niet alleen kosteneffectief, maar verhoogt ook de geloofwaardigheid van jouw merk.

Kom meer te weten over SEO

STAP 1: ZOEKMACHINE
optimalisatie (SEO)

Stap 2: Zoekmachine
adverteren (SEA)

Versnel jouw online zichtbaarheid. Zodra jouw website geoptimaliseerd is en klaar staat om bezoekers te ontvangen, is het tijd om het verkeer te versnellen. SEA stelt je in staat om onmiddellijk bovenaan de zoekresultaten in Google te verschijnen voor jouw gekozen zoekwoorden. Dit is een snelle manier om jouw doelgroep te bereiken en heeft directe impact op jouw verkeer en verkoop.

Kom meer te weten over SEA

Stap 2: Zoekmachine
adverteren (SEA)

Stap 3: Conversie
optimalisatie (CRO)

Maximaliseer jouw online resultaten. Het aantrekken van bezoekers is slechts het begin. De echte uitdaging is om deze bezoekers om te zetten in klanten die actie ondernemen. CRO is de kunst van het optimaliseren van jouw website om de conversieratio te verhogen. Door de gebruikerservaring te verbeteren en knelpunten in het conversieproces te identificeren, zorg je ervoor dat jouw website niet alleen bezoekers trekt, maar deze ook vasthoudt en omzet in klanten.

Kom meer te weten over CRO

Stap 3: Conversie
optimalisatie (CRO)Veelgestelde vragen

Bekijk hier de veelgestelde vragen over onze module Online vindbaarheid.

Het kost bovenal tijd en liefde om meer websitebezoekers te krijgen. Wil je op de korte termijn meer websitebezoekers? Dan kan je middels SEA betalen voor advertenties die boven de organische zoekresultaten worden getoond. Om meer websitebezoekers via organische kanalen te genereren, is het vooral belangrijk om tijd te steken in het aanbieden van kwalitatief goede content op je website.

SERA Dataduiker kan zeker bijdragen aan het verbeteren van jouw online vindbaarheid. Naast dat onze marketeers meedenken over de structuur en de toegankelijkheid van jouw website, bieden we met SERA Dataduiker ook een (korte) SEO-module aan. Dit maakt het mogelijk om meer verdieping aan te brengen, zodat zoekmachines jouw website beter begrijpen. Je kan dit vergelijken met de Yoast-module van WordPress, enorm handig!

Dankzij de module Online ticketverkoop is het via SERA Dataduiker eenvoudig om allerlei soorten tickets online te verkopen. Jouw bezoeker ontvangt hierna direct een bevestiging van zijn aankoop en krijgt dankzij dit ticket ook gelijk toegang tot jouw accommodatie. Om ervoor te zorgen dat gebruikers van SERA Dataduiker zo veel mogelijk omzet kan behalen, nemen we regelmatig het aankoopproces onder de loep. We optimaliseren en versnellen het aankoopproces dan wanneer mogelijk.

Bij het werken met SERA Dataduiker ben je automatisch in je voordeel dankzij de standaard implementatie van de Datalayer. Met deze extra bron van data krijg je nog meer inzicht in welke online route jouw klanten afleggen en waar ze vandaan komen. Wil je bijvoorbeeld weten wat jouw social media post heeft opgeleverd? Door het gebruik van de standaard geïmplementeerde Datalayer, kun je dit direct inzien bij het gebruik van SERA Dataduiker. 

De online vindbaarheid van jouw SERA Dataduiker-website kun je goed optimaliseren aan de hand van het schrijven van waardevolle content. Dit kun je zelf doen, maar je kunt ook de hulp van de marketeers van SERA inschakelen voor een adviesrapportage. Meer websitebezoekers levert vaak ook meer verkopen op, dus pak die (digitale) pen en begin met schrijven! Al enthousiast geworden? Bekijk het kennisartikel waarin we ook beschrijven hoe je jouw online vindbaarheid kan verbeteren. 

Elke website is anders. Daarom verdient elke website ook zijn eigen gepersonaliseerde proces. Daarom starten we bij SERA altijd met een uitgebreid onderzoek naar jouw doelstellingen: wat willen jullie bereiken en welke online strategie past hier het best bij? Op deze manier kijken we naar de te behalen doelen op zowel korte als lange termijn, zodat we stapsgewijs voor jullie aan de slag kunnen gaan.

Nee, je hoeft niet extra te betalen om beter vindbaar te worden met jouw SERA Dataduiker-website. Bij de implementatie van SERA Dataduiker houden we rekening met de online vindbaarheid van jouw website. Daarnaast is de korte SEO-module, een functionaliteit binnen onze software, altijd beschikbaar om jouw online vindbaarheid te boosten. Mocht je toe zijn aan meer websitebezoekers en/of meer verdieping binnen je website, dan raden we je aan om een afspraak in te plannen met onze marketeers. Zo kunnen we kijken of we op langere termijn samen een project kunnen opstarten. De kosten hiervoor zijn altijd in overleg, zodat het past binnen jouw beschikbare budget.

Nee, jouw oude data gaat niet verloren. Wel raden wij altijd aan om opnieuw te starten met Google Analytics en Google Tag Manager. Deze richten wij namens SERA helemaal voor jou in, zodat jouw website helemaal klaar is voor een nieuwe start met SERA Dataduiker. 

ANDERE VRAAG?

Neem vrijblijvend contact op
afbeelding contactpersoon

 

Gecertificeerd in kwaliteit

Onze producten en diensten ontwikkelen wij aan de hand van de modernste richtlijnen, kwalitatieve normeringen en professionele certificeringen

Digitrust ISO 27001
ISAE
Main Software 50
Google Analytics