Bekijk
Eerdere winnaars van FD Gazellen, De Sterkste Schakel Rijnland & EY Entrepreneur of The Year.

Alphens.nl

Sprankelende vormgeving die wél opvalt

Het lokale nieuwsplatform Alphens.nl is jaren geleden uit de koker van SERA Business Design begonnen. Onze in-house designers verzorgen daarom ook alle vormgeving. Wat maakt SERA precies?

  • Nieuw logo en uitingen voor het 10-jarig jubileum.
  • Alphens.nl Magazine.
  • Nieuwsbrieftemplate.
  • Social media templates.
  • Uitingen voor diverse events.
  • Uitingen voor diverse acties.

Logo en uitingen die passen bij een 10-jarig jubileum

Inmiddels bestaat Alphens.nl al ruim 10 jaar*. Bij zo'n prachtig jubileum is een kleine rebranding zeker niet misplaatst. We ontwikkelden een nieuw logo met passende uitingen.

SERA-website-1296pxbreed-Alphens-1.png

  • De software van Alphens.nl komt uit de koker van SERA Business Design. Benieuwd wat we ontwikkelden? Lees hier meer >

Afscheid nemen van monotone vormgeving in het magazine

Elk jaar in december valt bij Alphenaren het Alphens.nl Magazine op de deurmat: een lifestyle blad waarin wordt teruggeblikt op de meeste memorabele momenten van het afgelopen jaar. Daarnaast staat het blad ook vol met écht Alphense verhalen. In 2021 bestond het blad 10 jaar. Dat wilde Alphens.nl graag vieren met een tof nieuw design. Aan ons de eer om daarmee aan de slag te gaan. 

SERA-website-1296pxbreed-Alphens-5.png

Je hebt de uitdrukking ‘Eén foto zegt meer dan duizend woorden’ ongetwijfeld wel eens gehoord. Voor een magazine gaat dit zeker op. Omdat het gaat om persoonlijke verhalen, is er gekozen voor fotografie waar iets op gebeurt. De lezers van het magazine worden zo geprikkeld om het verhaal te lezen.

SERA-website-1296pxbreed-Alphens-2.png

Ook de vormgeving hebben we onder handen genomen. Naast pakkende beelden is er gekozen voor opvallende koppen en licht transparante kleurvlakken. Hiervoor gebruikten we een combinatie van diverse kleuren en fonts die tegelijkertijd classy en verfrissend zijn, zonder dat het een kermis zou worden. 

Kortom: onze designers hebben het Alphens.nl Magazine de boost gegeven die het nodig had.

Verfrissende e-mailcommunicatie in een modern jasje

De nieuwsbrief van Alphens.nl wordt maandelijks door zo'n 4.000 mensen gelezen, maar met een plat design trek je niet de aandacht. Aan ons de taak om een nieuw template te ontwerpen, dat de lezers nóg meer aanspreekt en de diverse categorieën in de nieuwsbrief de spotlight zet. Met een aparte kleur per categorie en meer focus op beeld, vernieuwden we het design waardoor veel meer mensen doorklikten naar de website!

SERA-website-1296pxbreed-Alphens-3.png

Social media voor een jongere doelgroep

Voor een lokaal nieuwsplatform als Alphens.nl is het aantrekken van een jonge doelgroep een lastige opgave. De volwassene en oudere lezers zijn vanzelfsprekend geïnteresseerd in het lokale nieuws, maar de jongeren niet. Hoe breng je de artikelen dan toch onder de aandacht? We ontwikkelden speciale social media-templates voor Instagram om het lokale nieuws en de laatste vacatures onder de aandacht te brengen.

SERA-website-1296pxbreed-Alphens-4.png

Passende uitingen voor diverse events & acties

Als lokale partij creëert Alphens.nl veel intiatieven om lokale ondernemingen bij elkaar te brengen. Denk bijvoorbeeld aan de Alphens Restaurantweek of de Kroegentocht. Onze designers ontwikkelen bij ieder event en iedere actie alle on- en offline uitingen.

SERA-website-1296pxbreed-Alphens-6.pngGrafisch ontwerper, SERA Business Design

“Als het Alphens.nl Magazine bij Alphenaren op de deurmat valt, moet dat zorgen voor een positief gevoel. We hebben er daarom voor gezorgd dat elke spread een waar feestje is om naar te kijken.”

- Fabiënne Fransen

Grafisch ontwerper, SERA Business DesignVragen over deze case?

We zouden uren over deze uitdagende case kunnen vertellen, maar dan zou deze pagina veel te lang worden. Mocht je nog vragen hebben over deze case, dan kun je contact met ons opnemen. We vertellen je graag alles wat je wilt weten!Gecertificeerd in kwaliteit

Onze producten en diensten ontwikkelen wij aan de hand van de modernste richtlijnen, kwalitatieve normeringen en professionele certificeringen

Digitrust ISO 27001
ISAE
Main Software 50
Google Analytics