Bekijk
Eerdere winnaars van FD Gazellen, De Sterkste Schakel Rijnland & EY Entrepreneur of The Year.

Sportbedrijf Deventer

Meegaan met de trend van fullservice naar selfservice

Sportbedrijf Deventer wil altijd voorop lopen op het gebied van innovatie. Ze wilden één systeem met veel functionaliteiten om de bedrijfsprocessen efficiënter te laten verlopen. Daarbij was de overgang van een  fullservice- naar een selfservice-organisatie onvermijdbaar. Wat deed SERA precies?

  • Implementatie van recreatiesoftware Dataduiker voor het stroomlijnen van alle processen.
  • Harmoniseren van activiteiten en producten van het zwembad en de schaatsbaan.
  • Automatische communicatie in eigen huisstijl.

Volledige controle voor klanten

Om de bedrijfsprocessen van alle locaties eenvoudig samen te brengen én te automatiseren, maakt Sportbedrijf Deventer gebruik van alle modules van de Dataduiker software in één overzichtelijk systeem. Van ticket- en snackverkoop, abonnementenbeheer en het inschrijven voor lessen tot aan toegangsbeheer, het volgen van de vorderingen van leerlingen, verhuur, boekhouding en zelfs de communicatie naar klanten: Dataduiker stroomlijnt en automatiseert alle processen van Sportbedrijf Deventer.

Door de switch te maken naar selfservice geeft Sportbedrijf Deventer hun klanten volledige controle over het beheren van persoonlijke gegevens en het aanmelden voor zwem- en schaatslessen in een online klantenportaal. Vooraf een online ticket aanschaffen zorgt ervoor dat klanten niet meer in de rij hoeven te staan en direct door het toegangspoortje kunnen. De receptionist(e) krijgt hierdoor ook een andere rol, namelijk die van een gastheer/vrouw. Ideaal, want klanten willen tegenwoordig steeds meer zelf doen, in een zo kort mogelijk tijdsbestek.

Door deze transitie kan Sportbedrijf Deventer de nodige stappen zetten. De tijd die hun werknemers normaal kwijt zijn aan het verlenen van service aan klanten, kunnen zij nu gebruiken om andere taken uit te voeren of de beleving van de klant te optimaliseren. Oneindig veel voordelen dus!

Sportbedrijf_deventer_case.png

 

Commercieel directeur, SERA Business Design

"Sportbedrijf Deventer trekt klanten uit heel Nederland. Met de overstap naar Dataduiker kunnen zij nu al hun diverse klantgroepen zowel online als offline eenvoudig bedienen. "

- Bas Fruman

Commercieel directeur, SERA Business DesignVragen over deze case?

We zouden uren over deze uitdagende case kunnen vertellen, maar dan zou deze pagina veel te lang worden. Mocht je nog vragen hebben over deze case, dan kun je contact met ons opnemen. We vertellen je graag alles wat je wilt weten!Gerelateerde
cases

On Campus

On Campus

Een systeem dat naadloos aansluit op de diverse doelgroepen.

01 / Software, Marketing & Design
Gemeente Meierijstad

Gemeente Meierijstad

Harmoniseren van alle sport- en beweegactiviteiten mét selfservice.

03 / Software, Marketing & Design
Sportbedrijf Drachten

Sportbedrijf Drachten

Klaar voor de toekomst met nieuwe software en selfservice.

02 / Software, Marketing & Design

Gecertificeerd in kwaliteit

Onze producten en diensten ontwikkelen wij aan de hand van de modernste richtlijnen, kwalitatieve normeringen en professionele certificeringen

Digitrust ISO 27001
ISAE
Main Software 50
Google Analytics