Bekijk
Eerdere winnaars van FD Gazellen, De Sterkste Schakel Rijnland & EY Entrepreneur of The Year.

Werk tot 50% sneller

Gemiddeld kost het invullen van een Ontwikkelingsperspectiefplan (OPP) 2 uur per leerling – kostbare tijd die je liever besteedt aan onderwijzen. Door gebruik te maken van de OPP-functionaliteit van SERA, bespaar je zo’n 1 uur per leerling.  

Dat je tot wel 50% tijd bespaart, komt door de gegevenskoppeling met het leerlingadministratiesysteem. Alle stamgegevens worden opgehaald uit dit systeem en gesynchroniseerd in onze OPP-functionaliteit. Hiermee is het herhaaldelijk invoeren van gegevens verleden tijd. Alles is direct en op één plek toegankelijk.  

Heb je het OPP voor een leerling opgesteld? Dan hoef je daarna alleen nog de actuele situatie bij te houden. Dit heeft er alles mee te maken dat het OPP volledig digitaal opgeslagen staat in één systeem. Hierdoor kun je gedurende de gehele schoolloopbaan van de leerling voortbouwen op hetzelfde document. Dat werkt wel zo efficiënt.  

Hiermee geef je jouw onderwijspersoneel de tijd en ruimte om te doen waar ze het beste in zijn: onderwijzen, inspireren en de toekomst van leerlingen vormgeven.  

 

Veelgestelde vragen 

Bekijk hier de veelgestelde vragen over onze OPP-functionaliteit.  

In het speciaal basisonderwijs, waar elke leerling unieke behoeften en uitdagingen heeft, is de OPP-functionaliteit van SERA Datawijzer een onmisbaar hulpmiddel voor het opstellen van persoonlijke ontwikkelingsplannen. Het stelt onderwijspersoneel in staat om efficiënt en effectief individuele belemmerende en bevorderende factoren vast te stellen, voortgang te monitoren en ondersteuningsstrategieën aan te passen. Dit draagt bij aan een inclusieve onderwijservaring, waarbij de nadruk ligt op het maximaliseren van het potentieel van elke leerling.  

De OPP-functionaliteit van SERA Datawijzer kun je uitstekend gebruiken in het regulier basisonderwijs voor het begeleiden van leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben buiten de basisondersteuning om. Door het mogelijk maken van het opstellen van gedetailleerde OPP's, helpt het zowel onderwijzers als ander onderwijspersoneel om de specifieke behoeften van deze leerlingen in kaart te brengen en een op maat gemaakte aanpak te ontwikkelen. Dit zorgt ervoor dat elke leerling, ongeacht zijn of haar uitdagingen, de kans krijgt om te groeien en zich optimaal te ontwikkelen binnen het reguliere onderwijssysteem. 

Ja, het is mogelijk om in de OPP-functionaliteit van SERA te communiceren met ouders/verzorgers. Wanneer jij op de knop drukt om het OPP met ouders/verzorgers te delen, ontvangen zij hiervan automatisch bericht. Zij kunnen het OPP vervolgens direct digitaal ondertekenen. Dit betekent geen papieren rompslomp, geen enveloppen die kwijtraken en geen weken wachten totdat je het OPP ondertekend retour hebt gekregen. Dit maakt het delen en ondertekenen van OPP’s niet alleen sneller en duidelijker, maar ook AVG-proof. 

Ja, je kunt de OPP-functionaliteit van SERA altijd en overal openen. Of je nu op school, thuis of onderweg bent, met de OPP-functionaliteit van SERA heb je op elk moment een compleet overzicht van alle OPP’s binnen handbereik. Het is namelijk een applicatie die je eenvoudig kunt gebruiken op jouw desktop, tablet én mobiele telefoon. Zo bieden we jou de vrijheid om de statussen en ontwikkelhistorie van alle OPP’s altijd en overal in te zien. 

Het OPP is een middel om de juiste ondersteuning voor jouw leerlingen te waarborgen. Om dit in goede banen te begeleiden, is een goede relatie tussen jouw school, jouw leerling en diens ouders/verzorgers essentieel. Dat begrijpen we. Daarom staan deze verhoudingen centraal binnen onze OPP-functionaliteit.  

De kern van een OPP is dat jij als school, in nauwe samenwerking met jouw leerling en diens ouders/verzorgers, vanuit gezamenlijke verwachtingen een passend onderwijsaanbod creëert en dit regelmatig evalueert. Het gaat hierbij om maatwerk, waarbij de afspraken die gemaakt worden tussen de school, de ouders/verzorgers en de leerling centraal staan. Door deze afspraken helder en centraal te stellen in onze OPP-functionaliteit, leggen we de basis voor een effectieve en doelgerichte ondersteuning van al jouw leerlingen. 

Er is sprake van een gegevenskoppeling met ParnasSys. Dit betekent dat de OPP-functionaliteit van SERA de stamgegevens ophaalt uit ParnasSys. Deze synchronisatie vindt twee keer per dag geautomatiseerd plaats (voor en na werktijd). Op zo'n moment importeert de applicatie alleen de gegevens van leerlingen en medewerkers die noodzakelijk zijn voor een OPP. 

Ja, de OPP-functionaliteit van SERA werkt met verschillende weergaven. Wie welke weergave te zien krijgt, is afhankelijk van de rechten/rollen die je aan iemand toewijst. Binnen onze applicatie kun je drie verschillende rechten/rollen aan iemand toewijzen: leerkracht, gedragswetenschapper of administrator. Deze rollen zijn gekoppeld aan de benoemingen binnen ParnasSys.  

Ja, maatwerk is mogelijk binnen de OPP-functionaliteit van SERA. Elke situatie is tenslotte anders. Doordat onze applicatie flexibel in te richten is, kunnen we maatwerk leveren aan de hand van specifieke situaties binnen jouw school. Tijdens de inventarisatie brengen we dit samen in kaart. 

De OPP-functionaliteit voldoet aan alle voorwaarden die in het primair onderwijs (PO), speciaal onderwijs (SO), voortgezet onderwijs (VO) en voortgezet speciaal onderwijs (VSO) nodig zijn om een heldere en efficiënte verslaglegging en documentatie te faciliteren. Het format is speciaal op maat gemaakt voor het speciaal onderwijs (SO) om alle gegevens van het plan duidelijk en overzichtelijk te kunnen registreren. 

 

 

Gecertificeerd in kwaliteit

Onze producten en diensten ontwikkelen wij aan de hand van de modernste richtlijnen, kwalitatieve normeringen en professionele certificeringen

Digitrust ISO 27001
ISAE
Main Software 50
Google Analytics