Bekijk
Eerdere winnaars van FD Gazellen, De Sterkste Schakel Rijnland & EY Entrepreneur of The Year.

Mascotte
& Kleuterpaspoort

De overgang naar de basisschool is een belangrijke, spannende mijlpaal voor kleuters. Het Kleuterpaspoort is dé sleutel tot een goede voorbereiding. Het biedt een boeiend avontuur vol spellen en activiteiten die kleuters helpen bij het leren van vaardigheden die onmisbaar zijn op de basisschool. 

 • Kleuters bereiden zich spelenderwijs voor op hun eerste schooldag
 • Een kindvriendelijke mascotte begeleidt de kleuters door de spellen en activiteiten
 • Het stickerbeloningssysteem motiveert kleuters hun vaardigheden te ontwikkelen
 • Pas het Kleuterpaspoort volledig aan naar jouw wensen en behoeften

Mascotte
& Kleuterpaspoort

De ideale voorbereiding op de basisschool

Het Kleuterpaspoort is een uniek concept dat kleuters meeneemt op een avontuurlijke ontdekkingsreis ter voorbereiding op groep 1 van de basisschool. Het boekje staat vol met leuke en leerzame opdrachten. Deze opdrachten zijn speciaal ontworpen voor kleuters om belangrijke vaardigheden te ontwikkelen die onmisbaar zijn voor een soepele overgang naar de basisschool. Denk hierbij aan vaardigheden op het gebied van motoriek, voeding, zelfstandigheid, cognitie en structuur. 

De rol van
de mascotte(s)

De rol van
de mascotte(s)

In het Kleuterpaspoort leidt een mascotte de kleuter door een avontuur van spelend leren. Hierbij krijgt de mascotte hulp van diverse mascottevrienden. Deze mascottes zijn niet alleen schattige karakters; ze zijn ook de beste vrienden van de kleuters gedurende het hele avontuur. Ze begeleiden kleuters behulpzaam door elke opdracht, moedigen hen aan en zorgen voor een speelse en ondersteunende leeromgeving.

Ontdek de mogelijkheden voor mascottes 

Volledig nieuwe mascotte

Volledig nieuwe mascotte

Een unieke mascotte die perfect aansluit bij jouw organisatie

Bestaande mascotte

Bestaande mascotte

Jouw huidige mascotte vormt de basis voor het Kleuterpaspoort

Standaard mascotte

Standaard mascotte

Een bestaand mascottefiguur passen we aan op basis van jouw huisstijl

Kant-en-klaar Kleuterpaspoort

Kant-en-klaar Kleuterpaspoort

Ga direct aan de slag met ons kant-en-klare Kleuterpaspoort

Beloningssysteem
met stickers

Om de ervaring compleet te maken, werken we in het Kleuterpaspoort met een beloningssysteem in de vorm van kindvriendelijke stickers. Bij het succesvol voltooien van een opdracht, verdienen kleuters een sticker. Zo worden ze op een speelse manier aangemoedigd om belangrijke vaardigheden te ontwikkelen én hun successen te vieren.

Beloningssysteem
met stickers

voor alle kleuters
Een gelijke start

voor alle kleuters
Een gelijke start

Wil jij nieuwe kleuters een vliegende start op de basisschool geven? Neem vandaag nog contact met ons op. Dan bespreken we samen de mogelijkheden voor jouw basisschool.

Veelgestelde vragen

Bekijk hier de veelgestelde vragen over ons Kleuterpaspoort.

Kleuters leren spelenderwijs verschillende vaardigheden met het Kleuterpaspoort, die allemaal essentieel zijn voor een soepele overgang naar de basisschool. Deze vaardigheden omvatten:

 1. Motoriek: Door middel van verschillende spellen en activiteiten verbeteren kleuters hun motoriek. Denk aan het gooien van een bal of het balanceren op één been. Dit helpt hen bij dagelijkse handelingen zoals schrijven, knippen, en het gebruik van gereedschappen.
 2. Voeding: Het Kleuterpaspoort bevat opdrachten die kleuters leert wat in hun lunchtrommel hoort en wat voor soort eten en drinken gezond is. Dit legt de basis voor een gezonde levensstijl.
 3. Zelfstandigheid: Kleuters worden aangemoedigd om taken zelfstandig uit te voeren, zoals het aantrekken van hun jas en zelf naar de wc gaan. Dit bevordert hun zelfvertrouwen en onafhankelijkheid.
 4. Cognitie: Door middel van leerzame opdrachten ontwikkelen kleuters hun cognitieve vaardigheden, zoals een bordspel met een dobbelsteen spelen en kleuren oefenen. Dit verbetert hun vermogen om te leren, te begrijpen en informatie te verwerken.
 5. Structuur: Het Kleuterpaspoort helpt kleuters wennen aan de indeling van een schooldag. Dit helpt hen om zich aan te passen aan de dagelijkse routine van de basisschool.

Het proces voor het Kleuterpaspoort varieert afhankelijk van de gekozen mascotte, maar over het algemeen verloopt het als volgt:

 1. Kick-off: We starten met een meeting om alle details en wensen door te spreken. Dit is het moment om jouw specifieke behoeften en voorkeuren te bespreken.
 2. Ontwikkeling mascotte en verhaallijn: Vervolgens beginnen we met de ontwikkeling van de mascotte en de globale verhaallijn. Hierbij zijn ook twee feedbackrondes inbegrepen.
 3. Ontwikkeling Kleuterpaspoort en stickers: Na de goedkeuring van de mascotte en de globale verhaallijn, gaan we verder met de ontwikkeling van het Kleuterpaspoort en de bijbehorende stickers. Hierbij zijn ook twee feedbackrondes inbegrepen.
 4. Drukklaar maken & oplevering: Wanneer jij helemaal tevreden bent, maken we het Kleuterpaspoort drukklaar en verzorgen we de oplevering.

De minimale duur van het project is 9 weken. Hoelang het project daadwerkelijk duurt, stemmen we in overleg met jou af. We bepalen de planning en deadlines samen, waarbij we ook rekening kunnen houden met de schoolvakanties. Op deze manier zorgen we ervoor dat het project soepel verloopt en aansluit op de agenda van jou en jouw collega’s.

Ja, je kunt het creëren van de verhaallijn uitbesteden. Bij een volledig nieuwe mascotte is het mogelijk om direct een verhaallijn te laten ontwikkelen waarin de nieuwe mascotte centraal staat. In dat geval zullen onze storytelling-specialisten samen met jou kijken wat er in het verhaal verwerkt moet worden. Vervolgens zullen zij het idee uitwerken en zodoende ook samen met jou tot een globale verhaallijn komen. Daarnaast is het bij de bestaande mascotte of de standaard mascotte ook mogelijk om de verhaallijn uit te besteden.

Ja, we bieden ook de mogelijkheid om jouw huidige verhaallijn te laten herschrijven. Dit gaat vaak gepaard met de herontwikkeling van een al bestaande mascotte.

Ja, we kunnen het Kleuterpaspoort zowel fysiek als digitaal voor je ontwerpen. Zo kan jouw organisatie het Kleuterpaspoort op meerdere kanalen gebruiken en/of verspreiden.

Ja, in principe ontwerpen wij ook de stickers bij het Kleuterpaspoort. Uiteraard hangt dit wel samen met de verhaallijn. Bij 99% van de gevallen zien we echter dat stickers wel terugkomen in de verhaallijn. Het ontwerpen van de stickers verzorgen we dan helemaal van het begin tot en met het moment dat het Kleuterpaspoort gedrukt wordt.

Ja, wij maken het Kleuterpaspoort drukklaar en zorgen ervoor dat het Kleuterpaspoort gedrukt wordt. Voor het laten drukken van het Kleuterpaspoort hebben wij diverse contacten die wij in kunnen zetten. Mocht je zelf een partij weten die het kan drukken en doe je het liever daar, dan is dat ook mogelijk. Dan sturen wij het volledige ontwerp drukklaar naar deze partij.

ANDERE VRAAG?

Neem vrijblijvend contact op
afbeelding contactpersoon

 

 

Gecertificeerd in kwaliteit

Onze producten en diensten ontwikkelen wij aan de hand van de modernste richtlijnen, kwalitatieve normeringen en professionele certificeringen

Digitrust ISO 27001
ISAE
Main Software 50
Google Analytics