Van papieren boekje naar modern Kleuterpaspoort

In het Kleuterpaspoort vond basisschool Johannes Post een moderne, speelse manier om kleuters en hun ouders voor te bereiden op groep 1 van de basisschool.
MarketingDatawijzer
MarketingDatawijzer
IN OPDRACHT VAN:
Basisschool Johannes Post
ONZE TAAK:
Ontwerp en ontwikkeling Kleuterpaspoort
DOEL:
Kleuters voorbereiden op de basisschool
MarketingDatawijzer
IN OPDRACHT VAN:
Basisschool Johannes Post
ONZE TAAK:
Ontwerp en ontwikkeling Kleuterpaspoort
DOEL:
Kleuters voorbereiden op de basisschool

Basisschool Johannes Post in Hazerswoude-Dorp had al jaren een eenvoudig papieren boekje waarmee kleuters kennis konden maken met hun school. Het papieren boekje was functioneel, maar ze wilden een modern en professioneel alternatief dat echt aan zou sluiten bij de belevingswereld van kleuters én tegelijkertijd praktische handvatten zou bieden. Het Kleuterpaspoort bood uitkomst.

Belangrijk was dat het Kleuterpaspoort een realistische verhaallijn zou bevatten met herkenbare elementen uit de school: de lokalen, toiletten, voorleeshoek en natuurlijk het grote, groene schoolplein waar de kinderen dagelijks spelen.

Een herkenbare mascotte als gids

In het logo van de Johannes Post zit een rood poppetje. Dit figuur vormde het perfecte uitgangspunt voor de mascotte in het Kleuterpaspoort. We gaven dit rode poppetje een kindvriendelijke make-over. En zo werd mascotte ‘Jop’ geboren – een naam die de school zelf heeft bedacht.

In het Kleuterpaspoort begeleidt Jop de kleuters door verschillende vaardigheden die belangrijk zijn voor een goede start op de basisschool. Jop wordt hierbij vergezeld door vrolijke vriendjes in de vorm van puzzelstukjes – een bewuste keuze omdat puzzelstukjes al een terugkerend element waren binnen én buiten de school. Door deze puzzelstukjes een vriendelijk gezichtje te geven, creëerden we herkenbare figuren die aansluiten bij de belevingswereld van kleuters.

Vijf ontwikkelingsclusters in één paspoort

Het Kleuterpaspoort van de Johannes Post behandelt vijf essentiële ontwikkelingsgebieden: motoriek, voeding, structuur, zelfstandigheid en cognitieve ontwikkeling. Binnen deze clusters komen zeven belangrijke vaardigheden aan bod, zoals zelf naar de wc gaan en samen lezen. Bij elke vaardigheid staat ook een praktische tip voor ouders.

Als beloning mogen kinderen stickers plakken bij elke vaardigheid die ze onder de knie hebben. Het hoogtepunt? Aan het einde vormen alle puzzelstukjes samen één complete puzzel – symbolisch voor een kleuter die klaar is om naar de basisschool te gaan.

Een succesvol hulpmiddel voor iedereen

Het Kleuterpaspoort bewijst zijn waarde voor alle betrokkenen. Voor kleuters zorgt de vriendelijke mascotte Jop, samen met het stickersysteem en de herkenbare schoolomgeving, voor een veilige eerste kennismaking met school. Ouders krijgen praktische tips bij elke vaardigheid, waardoor ze hun kind gericht kunnen ondersteunen in deze belangrijke overgangsfase. Leraren merken dat nieuwe leerlingen sneller gewend zijn aan schoolroutines en basisvaardigheden al beter beheersen, wat een soepelere start in de klas mogelijk maakt. Een drievoudig succes dat de overgang naar de Johannes Post voor iedereen aangenamer maakt.

Neem vrijblijvend contact op met één van onze specialisten!

HOE KUNNEN WE JE HELPEN?

Software. Marketing. Consultancy. Waar je ook hulp bij nodig hebt, wij staan voor je klaar. We denken graag met je mee over een oplossing die bij jou past. Daag jij ons uit?

AL GEZIEN?

Gemeente Zoetermeer

Dé culturele route van Zoetermeer

Vereniging Sport en Gemeenten

Samen vieren we het 75-jarig bestaan

Gemeente Groningen - Sport050

Nieuw tijdperk in Groningse sport
Hoe kunnen we je helpen?

Heb je vragen over software, marketing of design? Of wil je ons gewoon graag spreken? Neem gerust contact met ons op. Je zit nergens aan vast.

  •  *
  •  *
  •  *
  •  *
  •  *
  •  *

“Bij SERA zijn we altijd hongerig om in een nieuwe uitdaging te bijten. Neem contact met ons op en daag ons uit. “

Jurre van Eyndhoven

Algemeen directeur