Bekijk
Eerdere winnaars van FD Gazellen, De Sterkste Schakel Rijnland & EY Entrepreneur of The Year.

Kornelis Caps & Closures

Combi van vakmanschap & slimme technologie

Bij Kornelis Caps & Closures staat innovatie hoog in het vaandel. In de fabriek maken zij daarom gebruik van de nieuwste technologieën. Zo werken ze volledig met tablets en zijn ze voorloper in een fabriek met Smart Factory technologie. Het automatiseren van bedrijfsprocessen is hierbij essentieel. Daarvoor kwam Kornelis Caps & Closures bij SERA terecht, een samenwerking die inmiddels al bijna 30 jaar teruggaat. Wat deed SERA precies?

  • Koppeling van het ERP-systeem van SERA aan de productierobots in de fabriek.
  • Traceerbaarheid van goederen en grondstoffen.
  • Klantenportaal voor het inzien van beschikbare voorraad, productieorders en grondstofcertificaten.

Een geïntegreerd ecosysteem met maximale productiviteit

Kornelis Caps & Closures produceert 24 uur per dag diverse doppen en deksels voor o.a. Calvé, Heinz, Canderel, Karvan Cévitam, Marmite en Vita D'or. Zo'n 30 jaar geleden implementeerden wij ons ERP-systeem voor de afhandeling van de bedrijfsadministratie van Kornelis Caps & Closures. Met de snelle ontwikkelingen op het gebied van technologieën in de afgelopen jaren, hebben we steeds meer bedrijfsprocessen van deze doppen- en sluitingsleverancier geautomatiseerd. In onderstaande video zie je hoe deze automatisering tot leven komt.

Let op: Accepteer marketing-cookies om deze video te bekijken.

We koppelden ons ERP-systeem aan de bestaande systemen voor de productie(robots) in de fabriek. Hiermee werd het mogelijk om goederen, grondstroffen, productcertificaten en kwaliteitsrapporten te traceren en in te zien. Met de hoge mate van kwaliteitscontroles op voedselproducten, is het mogelijk om met het systeem van SERA binnen enkele seconden te traceren waar het product is en uit welke productielijn deze komt. Daarnaast kunnen de klanten van Kornelis Caps & Closures online de status inzien van beschikbare voorraad, productieorders en bijbehorende grondstofcertificaten.

  • Fun fact: Wist je dat Kornelis al ruim 30 jaar gebruik maakt van een verpakkingsrobot die aangestuurd wordt door onze software?

Hiermee creërden we een geïntegreerd ecosysteem waar de gehele poductielijn ineens 100% gerobotiseerd was en het bedrijf volcontinue kan draaien. Zo maken we het al heel wat jaren mogelijk voor Kornelis om haar productiviteit te maximaliseren, kosten te beheersen en de klantgerichtheid te vergroten. Op naar een nog langere samenwerking!

SERA-Kornelis-infographic-DEF-ZT.png


Commercieel directeur, SERA Business Design

“In de loop van de jaren is SERA in staat gebleken steeds de nieuwste technieken te kunnen blijven volgen. Mede daardoor kan Kornelis Caps & Closures blijven innoveren.”

- Bas Fruman

Commercieel directeur, SERA Business DesignVragen over deze case?

We zouden uren over deze uitdagende case kunnen vertellen, maar dan zou deze pagina veel te lang worden. Mocht je nog vragen hebben over deze case, dan kun je contact met ons opnemen. We vertellen je graag alles wat je wilt weten!

 

Gecertificeerd in kwaliteit

Onze producten en diensten ontwikkelen wij aan de hand van de modernste richtlijnen, kwalitatieve normeringen en professionele certificeringen

Digitrust ISO 27001
ISAE
Main Software 50
Google Analytics