Bekijk
Eerdere winnaars van FD Gazellen, De Sterkste Schakel Rijnland & EY Entrepreneur of The Year.

Gemeente Meierijstad

Harmoniseren van alle sport- en beweegactiviteiten mét selfservice

Gemeente Meierijstad was op zoek naar verandering. Ze wilden alle sportaccommodaties onderbrengen in een beheersbaar systeem. Het moest voor alle bezoekers van Meierijstad duidelijk zijn waar ze heen kunnen. Met een corporate website, toegangscontrole op afstand en een gebruiksvriendelijk systeem voor medewerkers en bezoekers, konden veel meer zaken (online) zelf geregeld worden. In SERA vonden zij een partner die dat mogelijk kon maken. Wat deed SERA precies?

  • Implementatie van recreatiesoftware Dataduiker voor het stroomlijnen van alle processen.
  • Ontwikkeling van een nieuwe module voor toegangsbeheer.
  • Geïntegreerde website voor online verkoop en volgen van zwemprogressie.
  • Communicatie van alle accommodaties samenbrengen in één marketingflow.

Toegang aan de juiste persoon, op het juiste moment

Allereerst implementeerde we voor Gemeente Meierijstad alle modules van recreatiesoftware Dataduiker, waardoor ze eindelijk alle stappen konden zetten die ze graag wilden zetten. Voor het beheren van toegang hadden we toentertijd nog geen kant-en-klare module liggen, maar omdat SERA niet bang is voor een uitdaging, ontwikkelden we deze toegangsbeheermodule speciaal voor Meierijstad en stelden we deze direct beschikbaar voor onze andere Dataduiker klanten.

Met deze handige module kan de Gemeente Meierijstad altijd de juiste groepen op het juiste moment toegang geven tot de sportaccommodatie die zij hebben gehuurd. We koppelden onze plan- en verhuurmodule met de nieuwe module toegangsbeheer om zo alle sportaccommodaties te voorzien van deurcontroles. Hierdoor betreden sportverenigingen zelfstandig de accommodatie die zij hebben gehuurd en is er geen tussenkomst van een medewerker meer nodig. Dat zorgt voor gemak voor de gebruiker én voor de verhurende partij. Bovendien is alles in de gaten te houden via een overzichtelijk logboek. Precies wat Gemeente Meierijstad voor ogen had.

Een gebruiksvriendelijke website met volop nieuwe mogelijkheden

Een andere belangrijke wens van Gemeente Meierijstad was het realiseren van een gebruiksvriendelijk systeem waar medewerkers eenvoudig mee uit de voeten kunnen en bezoekers veel meer zaken zelf kunnen regelen. We brachten daarvoor alle zwemmogelijkheden van de zwembaden en de huurmogelijkheden van de binnensportaccommodaties samen op de website Meierijstad Beweegt met een online klantenpotaal. Via dit portaal kunnen zwembadgebruikers niet alleen tickets kopen, waarmee ze direct toegang krijgen tot de zwembaden, maar kunnen ouders van kinderen met zwemles ook de vorderingen van hun kind volgen. 

 

Case_gemeente_meierijstad_SERA_content.png

 

Met een directe koppeling met alle andere modules van Dataduiker kon Meierijstad ineens alle verkoopstatistieken, online verkoop, activiteiten, planning en verhuur, toegangscontrole, administratie én communicatie voor de sportaccommodaties, het zwembad én de horeca overzichtelijk terugvinden én beheren. Een aanpassing in de planning van een activiteit hoeft dus nog maar op één plek aangepast te worden. Iedere locatie die hier in de toekomst nog aan toegevoegd wordt, kan snel worden aangesloten en direct optimaal functioneren.

Communicatie van diverse accommodaties in één flow

Hoewel alle optimalisaties en automatiseringen een mooie stap vooruit zijn, leverden zij ook een uitdaging op: Hoe krijg je de communicatie van verschillende accommodaties samen zonder op herkenbaarheid in te leveren? Onze designers ontwikkelden diverse, speelse variaties op het bestaande logo. Hiermee konden onze marketingexperts eenvoudig een herkenbare marketing automation flow inrichten.

 

Dataduiker_case_meierijstad_marketing.png

 

Projectleider, Meierijstad beweegt

“Vanaf het begin merkten we dat SERA altijd goed luistert. Is er geen oplossing? Dan gaan ze samen met de klant op zoek naar een oplossing. Dat is nog eens fijn samenwerken.”

Monique Versluis - van der Meijden

Projectleider, Meierijstad beweegtVragen over deze case?

We zouden uren over deze uitdagende case kunnen vertellen, maar dan zou deze pagina veel te lang worden. Mocht je nog vragen hebben over deze case, dan kun je contact met ons opnemen. We vertellen je graag alles wat je wilt weten!Gerelateerde
cases

On Campus

On Campus

Een systeem dat naadloos aansluit op de diverse doelgroepen.

01 / Software, Marketing & Design
Voetbalopleidingscentrum.nl

Voetbalopleidingscentrum.nl

Een volledige rebranding mét automatisering en een nieuwe website.

02 / Software, Marketing & Design
Sportbedrijf Deventer

Sportbedrijf Deventer

Volledig meegaan met de trend van fullservice naar selfservice.

03 / Software, Marketing & Design

Gecertificeerd in kwaliteit

Onze producten en diensten ontwikkelen wij aan de hand van de modernste richtlijnen, kwalitatieve normeringen en professionele certificeringen

Digitrust ISO 27001
ISAE
Main Software 50
Google Analytics