Bekijk
Eerdere winnaars van FD Gazellen, De Sterkste Schakel Rijnland & EY Entrepreneur of The Year.

On Campus

Een systeem dat naadloos aansluit op de doelgroep

On Campus wilde transformeren naar een online organisatie voor hun belangrijkste doelgroep: studenten en andere sporters. Nergens anders vind je zó veel sporten onder één dak als bij On Campus. Wat je leeftijd, niveau of aanleiding ook is om te gaan sporten of bewegen; jong en oud kan bij On Campus terecht. Om het aanbod overzichtelijk te houden voor alle doelgroepen, is een duidelijke en gebruiksvriendelijke website van groot belang. De software van Dataduiker bood uitkomst. Wat deed SERA precies?

  • Implementatie van recreatiesoftware Dataduiker voor het stroomlijnen van alle processen.
  • Toepassing van verschillende mogelijkheden voor verschillende doelgroepen met gereduceerde tarieven en portable kassa's.
  • Een gepersonaliseerde website met USP's als uitgangspunt.
  • Integratie van automatische communicatie over abonnementen.

Afwijkingen voor diverse doelgroepen

Allereerst implementeerden we voor On Campus alle modules van recreatiesoftware Dataduiker, waardoor ze eindelijk alle stappen konden zetten die ze graag wilden zetten. Vervolgens legden we de focus op de verschillende doelgroepen waar On Campus activiteiten voor aanbiedt en op welke vlakken afwijkingen noodzakelijk waren. Zo ontwikkelden we de mogelijkheid om studenten producten tegen een gereduceerd tarief aan te laten schaffen, bouwden we toegangspoortjes om en voorzagen we sporthallen van potable kassa's zonder toegangscontrole.

Een gepersonaliseerd design voor een toekomst vol vertrouwen

Een must voor de sportaccommodatie was een overzichtelijke en gebruiksvriendelijke website: voor bezoekers moest direct duidelijk zijn welke takken allemaal onder On Campus vielen en de structuur van de website moest zo ingericht zijn dat bezoekers in enkele seconden konden zien wat zij bij de sportaccommodatie kunnen doen. Daarnaast was een focus op de sfeer binnen On Campus van enorm belang. Onze UX/UI designer ontwikkelde daarom een volledig gepersonaliseerd design met de vier USP’s van de sportaccommodatie als uitgangspunt: lekker in je lijf, rust in je hoofd, waardevolle contacten en sporten in een fijne omgeving.

 

Dataduiker_case_on_campus.png

 

On Campus heeft nu een website die volledig afgestemd is op de verschillende doelgroepen, zowel in tone-of-voice als in ontwerp en functies. De koppeling met onze Dataduiker software maakt de website overzichtelijk én gebruiksvriendelijk. Alle activiteiten en roosters die zichtbaar zijn op de website van On Campus zijn overgenomen uit de Dataduiker planning, wat ook efficiënter werkt voor de marketing- en communicatieafdeling. Met het toevoegen van online ticketverkoop en een betaalzuil op locatie is bovendien de stap gezet om veel meer zaken online en zelfstandig te regelen. On Campus gaat de toekomst zo vol vertrouwen tegemoet.

Marketing Automation voor communicatie over abonnementen

We ontwikkelden speciaal voor On Campus nieuwe automatische e-mails die uitgestuurd worden bij o.a. de aanschaf van een nieuw abonnement, de activering van een nieuw abonnement, het uitvallen van een les, e.d. Met de koppeling aan het Dataduiker systeem werd handmatige communicatie verleden tijd. De marketing automation werd volledig afgestemd op de huisstijl van On Campus.

 

Dataduiker_case_on_campus_marketing.png

 

UX/UI Designer & Developer, SERA Business Design

“Bij het ontwerpen van de gepersonaliseerde website vertrouwde On Campus ons voor de volle honderd procent. Volledig vertrouwen op elkaars expertise is wat dit project tot een groot succes heeft gemaakt”

- Max van Weenen

UX/UI Designer & Developer, SERA Business Design

 

Vragen over deze case?

We zouden uren over deze uitdagende case kunnen vertellen, maar dan zou deze pagina veel te lang worden. Mocht je nog vragen hebben over deze case, dan kun je contact met ons opnemen. We vertellen je graag alles wat je wilt weten!



Gerelateerde
cases

Sportbedrijf Drachten

Sportbedrijf Drachten

Klaar voor de toekomst met nieuwe software en selfservice.

01 / Software, Marketing & Design
Gemeente Meierijstad

Gemeente Meierijstad

Harmoniseren van alle sport- en beweegactiviteiten mét selfservice.

02 / Software, Marketing & Design
Sportbedrijf Deventer

Sportbedrijf Deventer

Volledig meegaan met de trend van fullservice naar selfservice.

03 / Software, Marketing & Design

Gecertificeerd in kwaliteit

Onze producten en diensten ontwikkelen wij aan de hand van de modernste richtlijnen, kwalitatieve normeringen en professionele certificeringen

Digitrust ISO 27001
ISAE
Main Software 50
Google Analytics