Bekijk
Eerdere winnaars van FD Gazellen, De Sterkste Schakel Rijnland & EY Entrepreneur of The Year.

Sportbedrijf Drachten

Klaar voor de toekomst met nieuwe software

Sportief, betrokken en daadkrachtig. Dat is waar Sportbedrijf Drachten voor staat. Om inwoners aan het sporten en bewegen te krijgen, bieden ze tal van sport- en beweegactiviteiten aan op diverse accommodaties (met horeca). Sportbedrijf Drachten zocht een systeem waar al deze informatie op één plek te vinden is en tickets online gekocht kunnen worden. Wat deed SERA precies?

  • Implementatie van recreatiesoftware Dataduiker voor het stroomlijnen van alle processen.
  • Geïntegreerde website voor online verkoop met koppeling aan toegangspoortjes, statistieken en boekhouding.
  • Herkenbaarheid voor bezoekers met een integratie van de verhaallijn in de website, online klantenportaal en marketing automation.

 

Koppeling van alle accommodaties

Allereerst implementeerden we voor Sportbedrijf Drachten alle modules van recreatiesoftware Dataduiker, waardoor ze eindelijk alle stappen konden zetten die ze graag wilden en waardoor ze klaar zijn voor alle ontwikkelingen in de toekomst. Met de integratie van één systeem kon het sportbedrijf ineens alle verkoopstatistieken, online verkoop, activiteiten, planning en verhuur, toegangscontrole, administratie én communicatie voor de sportaccommodaties, het zwembad én de horeca overzichtelijk terugvinden én beheren. Iedere locatie die hier in de toekomst nog aan toegevoegd wordt, kan snel gekoppeld worden en direct optimaal functioneren.

Doordat Dataduiker erop is ingericht om bezoekers vrijwel alles online en zelfstandig te laten regelen, is de tussenkomst van medewerkers veel minder nodig. Daardoor kan Sportbedrijf Drachten tegenwoordig personeel op een efficiënte manier inzetten en receptiemedewerkers omtoveren tot gastvrouwen en -heren. 

Geïntegreerde webshop voor selfservice

De recreatiesoftware van Dataduiker maakt het niet alleen makkelijker voor Sportbedrijf Drachten en haar medewerkers, maar ook voor de eindgebruiker. Alle beweeg- en sportactiviteiten worden direct uit de planning opgehaald om vervolgens automatisch op de webshop te verschijnen. Zo kunnen klanten direct inzien wanneer een activiteit plaatsvindt en direct een ticket te kopen. Met een slimme koppeling tussen de online verkoop en de toegangspoortjes op locatie, hoeven klanten niet meer in de rij van de receptie te wachten. Ideaal, toch?

 

Dataduiker_case_sportbedrijf_drachten_website.png

 

Online zwemprogressie volgen met verhaallijn

Bij Sportbedrijf Drachten keken we niet alleen naar optimalisaties op het gebied van software en bedrijfsvoering, maar keken we ook naar de optimalisatie van de klantreis. Wanneer je zwemles volgt bij Sportbedrijf Drachten wordt je constant meegenomen in een verhaalijn met de leukste karakters. Met de overstap naar Dataduiker werd het mogelijk voor ouders om in een online klantenportaal (leerlingvolgsysteem) de vorderingen van hun kinderen op zwemles te volgen en word er dagelijks gebruik gemaakt van automatische communicatie. Hoe leuk is het dan als ook daar de verhaallijn doorzet en je dus ook thuis nog betrokken bent?

We verwerkten diverse stripfiguren uit het verhaal in het leerlingvolgsyteem en de marketing automation.

 

Dataduiker_case_sportbedrijf_drachten.png

 

Teamleider Implementatie, SERA Business Design

“Alle data in één systeem biedt oneindig veel mogelijkheden en zorgt ervoor dat keuzes gemaakt worden op basis van feiten. Hiermee is Sportbedrijf Drachten klaar voor toekomstige ontwikkelingen.”

- Derek Prins

Teamleider Implementatie, SERA Business DesignVragen over deze case?

We zouden uren over deze uitdagende case kunnen vertellen, maar dan zou deze pagina veel te lang worden. Mocht je nog vragen hebben over deze case, dan kun je contact met ons opnemen. We vertellen je graag alles wat je wilt weten!Gerelateerde
cases

On Campus

On Campus

Een systeem dat naadloos aansluit op de diverse doelgroepen.

01 / Software, Marketing & Design
Sportbedrijf Deventer

Sportbedrijf Deventer

Volledig meegaan met de trend van fullservice naar selfservice.

02 / Software, Marketing & Design
Voetbalopleidingscentrum.nl

Voetbalopleidingscentrum.nl

Een volledige rebranding mét automatisering en een nieuwe website.

03 / Software, Marketing & Design

Gecertificeerd in kwaliteit

Onze producten en diensten ontwikkelen wij aan de hand van de modernste richtlijnen, kwalitatieve normeringen en professionele certificeringen

Digitrust ISO 27001
ISAE
Main Software 50
Google Analytics