Bekijk
Eerdere winnaars van FD Gazellen, De Sterkste Schakel Rijnland & EY Entrepreneur of The Year.

Planning &
verhuur

Met de module Planning & verhuur van SERA Dataduiker ben je verzekerd van gemak. Gemak voor jouw huurders én voor jouw medewerkers. Alles draait om selfservice; structurele én incidentele huurders regelen zo veel mogelijk zelf via de MIJN-Omgeving. Tegelijkertijd behoud jij het overzicht en de controle.

  • Selfservice voor huurders
  • Altijd overzicht doordat boekingsaanvragen in één systeem binnenkomen
  • Toegangsbeheer (op afstand) door middel van elektronische toegangsmiddelen
  • Uitgebreide en flexibele tariefstructuur

Plan een demo in

Planning &
verhuur

Structurele verhuur

Met de module Planning & verhuur van SERA Dataduiker kunnen structurele huurders zoals (sport)verenigingen en scholen veel zaken zelf regelen. Via de MIJN-Omgeving kunnen huurders al hun contracten, boekingen en facturen inzien, beheren en digitaal ondertekenen. Op het afgesproken tijdstip krijgen zij toegang tot hun gehuurde accommodatie met een elektronisch toegangsmiddel. En is de huurder verhinderd? Dan annuleren ze een verhuurmoment zelfstandig via de MIJN-Omgeving. Dit zorgt niet alleen voor gemak, maar bespaart jou ook tijd en moeite.

Alle boekingsaanvragen van jouw huurders komen digitaal binnen in één systeem. De aanvragen kun je hier ook direct goedkeuren. Daarnaast kun je als verhuurmedewerker zelf (optionele) reeksboekingen en enkelvoudige boekingen aanmaken. En moet er een huurcontract aangepast of gemuteerd worden? Dat regel je als verhuurmedewerker met een paar klikken op de knop. Een overzicht van alle verhuurde locaties en activiteiten vind je terug in een overzichtelijke planning.

Incidentele online verhuur

Stel je jouw accommodaties beschikbaar voor eenmalige sportactiviteiten, kinderfeestjes, evenementen en/of vergaderingen? Met SERA Dataduiker reserveren huurders eenvoudig online een accommodatie die aan hun wensen en behoeften voldoet. Welke accommodaties wanneer beschikbaar zijn voor online verhuur, stel je vooraf zelf in.

Om een locatie te kunnen reserveren, moet de huurder ingelogd zijn in de MIJN-Omgeving. Wil de huurder de reservering vastleggen? Dan rekent hij het verhuurmoment direct online af via iDEAL. Per mail ontvangt de huurder vervolgens automatisch een factuurspecificatie. En toegang tot de accommodatie regelen huurders zelfstandig door een koppeling tussen de MIJN-Omgeving en het toegangsbeheersysteem.

 

Voorbeelden uit de praktijk

Ontdek hoe SERA Dataduiker organisaties zoals die van jou heeft geholpen met planning & verhuur.

 

Veelgestelde vragen

Bekijk hier de veelgestelde vragen over onze module Planning & verhuur.

Ja, het is mogelijk om SERA Dataduiker alleen te gebruiken voor het verhuren van jouw accommodaties. De module Planning & verhuur van SERA Dataduiker is beschikbaar als volwaardig zelfstandig softwareproduct om jouw verhuurprocessen efficiënter in te richten.

Wanneer je jouw accommodaties op vaste dagen en tijden verhuurt aan een organisatie, spreken we van structurele verhuur. Meestal dienen organisaties als (sport)verenigingen en scholen een structurele aanvraag in voor het hele seizoen, van september tot september. In SERA Dataduiker is het eenvoudig om langetermijncontracten te beheren, de beschikbaarheid van jouw accommodaties te plannen en zo terugkerende inkomsten te genereren.

Wanneer je jouw accommodaties per uur of per dag verhuurt, spreken we van incidentele verhuur. Dit is ideaal voor het verhuren van jouw accommodaties voor eenmalige evenementen, toernooien of seizoensgebonden activiteiten. Maar denk ook aan vergaderingen, feesten en partijen. Met SERA Dataduiker kun je flexibel inspelen op de vraag van consumenten naar jouw accommodaties.

Hoeveel accommodaties je ook verhuurt, met de module Planning & verhuur van SERA Dataduiker verlies je nooit het overzicht. Je beschikt namelijk over een handige kalender. Hierin staan alle verhuurmomenten en overige activiteiten die ingepland staan in jouw accommodaties en faciliteiten. Er zijn diverse filters beschikbaar om de kalenderweergave volledig af te stemmen op jouw gewenste resultaat.

De kalender is overigens niet alleen bedoeld om alle verhuurmomenten en overige activiteiten in te zien. Vanuit hier kun je namelijk ook nieuwe boekingen vastleggen, verhuurmomenten wijzigen, aanvullende gegevens downloaden en de actuele bezetting inzien. En wil je schoonmaak of onderhoud voor een accommodatie inplannen? Ook dit regel je eenvoudig via de kalender.

Het uiteindelijke tarief van de reservering wordt binnen de module Planning & verhuur van SERA Dataduiker beïnvloed door de keuzes die de huurder maakt in het reserveringsproces. Denk aan de tijdsduur, de soort accommodatie en de soort huurder. Elke keer dat de huurder een andere keuze maakt tijdens het reserveringsproces, heeft dit invloed op de kosten die weergegeven worden. Hierbij is het toekennen van kortingen of toeslagen ook mogelijk.

Om een locatie te kunnen reserveren, moet de huurder ingelogd zijn in de MIJN-Omgeving. Vervolgens heeft de huurder diverse mogelijkheden om jouw accommodaties en faciliteiten te filteren, zodat het desgewenste resultaat tevoorschijn komt. Zo kan de huurder zoeken op activiteit, regio, accommodatietype en/of datum. Heeft de huurder een locatie gevonden? Dan rekent hij het verhuurmoment direct online af via iDEAL. Wanneer het verhuurmoment is aangebroken, kan de huurder zelfstandig de accommodatie betreden met een elektronisch toegangsmiddel.

Ja, in de module Planning & verhuur van SERA Dataduiker is het mogelijk om huurders extra’s bij te laten boeken voor hun verhuurmoment. Denk aan een arrangement in de horeca of een beamer voor een vergadering. Huurders kunnen dit via de MIJN-Omgeving zelf toevoegen aan hun verhuurmoment, maar verhuurmedewerkers hebben in SERA Dataduiker ook de mogelijkheid om extra’s toe te voegen aan een verhuurmoment.

Nee, de module Planning & verhuur van SERA Dataduiker heeft geen limiet op het toevoegen van accommodaties en activiteiten. Je kunt onbeperkt accommodaties en activiteiten toevoegen.

ANDERE VRAAG?

Neem vrijblijvend contact op
afbeelding contactpersoon

 

Gecertificeerd in kwaliteit

Onze producten en diensten ontwikkelen wij aan de hand van de modernste richtlijnen, kwalitatieve normeringen en professionele certificeringen

Digitrust ISO 27001
ISAE
Main Software 50
Google Analytics